Over 2Tinten

De naam 2Tinten roept regelmatig vragen op. De meest gehoorde eerste reactie is: wat een mooie naam, klinkt bijzonder, maar wat houdt het precies in? Ik ga je het ontstaan van en het verhaal achter 2Tinten zoals het geworden is graag vertellen.

Terug naar 2015

Na een ondernemersleven van een kleine 10 jaar waren de zaken door een veelvoud aan minder prettige ervaringen een stuk anders gelopen dan ik voor mezelf als ondernemer had voorzien. Op het voor toen beste moment (voorjaar 2015) kwam er plots een kans voorbij om aan de slag te gaan binnen mijn kennisgebied bij één van mijn toenmalige trouwe leveranciers. Na een tweetal gesprekken leken de sterren dusdanig goed te staan dat ik besloot om te stoppen met mijn onderneming en mijn kansen in loondienst te gaan verkennen. Ondanks dat er nog best wat dingen geregeld en afgerond moesten worden zat ik op 1 mei van dat jaar al op mijn nieuwe stek en na een korte inwerkperiode was ik snel up and running.

Even leek het voor de wind te gaan, de nieuwe interne projecten binnen de snel ontwikkelende organisatie dienden zich in rap tempo aan, en ik zag met mijn kennis en vaardigheden veel mogelijkheden om op verschillende treintjes te springen en mijn bijdrage te leveren. Op 17 juni van 2015 dus kort na mijn aantreden kwam er abrupt een einde aan deze snelle opmars. Tijdens een wielerwedstrijd in Didam (koersen was mijn absolute passie) kwam ik ten val, pakte op hoge snelheid in mijn val een ouderwetse stalen lantaarnpaal mee, deze brak mijn bovenbeen in drie delen. Einde oefening, en dat voelde op dat moment even voor alles in mijn leven. Ondanks dat ik een optimist ben weet je op zo’n moment hoe laat het is, hoe graag je het ook op een andere manier wil forceren, dit was voor dat moment even de grote rode stopknop.

Na een week ziekenhuis mocht ik naar huis, met een tas vol pijnmedicatie en het advies om de hechtnieten na een week door een huisarts te laten verwijderen. Door de enorme pijn had ik al snel een goede vriend gevonden in een hoge dosis aan morfine achtige opiaten, en ik lag een groot deel van de dag op de bank of in bed. Ondanks dat ik bij mijn werkgever had aangeboden om “gewoon” op afstand mijn werk te doen, werd die boot een beetje afgehouden waardoor ik al snel een afstand voelde ontstaan en de onzekerheid over mijn toekomst bij deze nieuwe werkgever toe begon te slaan. Ik wilde wat doen, ik moest wat doen, ik weigerde om toe te geven aan de gedachte dat even helemaal niks doen misschien wel het beste was dat moment. In mijn achterhoofd speelde het doemscenario op dat het einde oefening was qua nieuwe job, ik had slechts een contract voor zeven maanden gekregen en als ik daarvan dan de helft uit de running zou zijn dan ging dat echt niet verlengd worden praatte ik mezelf aan. Dus, geheel logisch, tijd voor een plan B.

Terug naar ondernemen, er zit niks anders op, op dat moment voor mij de enige optie om iets te doen wat me een klein beetje gevoel van zekerheid kan verschaffen. Terug de handel (webshops) in was voor mij geen optie, althans dit wilde ik absoluut niet. Mede om de periode die ik recent achter me gelaten heb, versterkt met het huidige gevoel van dat moment wilde ik met mijn kennis, ervaring en vaardigheden ondernemers gaan helpen. Hulp bieden bij aan webshops gerelateerde onderwerpen, en dan vanuit de gedachte: “doen en samen doen”. Het doen is bedoeld als dat ik het doe, of beter gezegd dat de ondernemer de werkzaamheden uitbesteedt en ik deze uitvoer. Het samen doen is dat ik samen met de ondernemer, die bijvoorbeeld bepaalde kennis en vaardigheden mist, de werkzaamheden uitvoer en tegelijk kennisoverdracht realiseer waardoor de ondernemer het in de toekomst zelf kan uitvoeren. De naam 2Tinten komt dus voort vanuit het idee om twee vormen van dienstverlening aan te bieden, gericht op “digitale” en “online” werkzaamheden.

De mens achter 2Tinten Online

Dat is Jasper (Nijkamp), een geboren en getogen Zwollenaar van inmiddels een kleine 40 jaren oud. Al op mijn 22e begon ik met ondernemen vanuit een soort drang om in vrijheid te kunnen creëren zonder overal verantwoording af te hoeven legen naar een leidinggevende werkgever of toe. De ondernemers die dit lezen zullen ongetwijfeld dit gevoel kennen.

Zonder hier teveel op mijzelf in te gaan zal ik op basis van een aantal eigenschappen mezelf een beetje omschrijven. Voor wie meer wil weten ben ik een open boek, door met elkaar in gesprek te gaan kom je hier snel genoeg achter.

Op mijn visitekaartje staat onder mijn naam “Duizendpoot”, dit is ook wel zo’n beetje hoe ik mezelf in één woord zou omschrijven als het gaat om wat ik kan. Mijn CV is ook best uiteenlopend wat vooral te maken heeft met dat er weinig is wat ik niet leuk vind om te doen, en dat ik graag aanpak wat er voor mijn voeten ligt. Inmiddels ben ik volledig senang met het duizendpootschap, al ga ik niet ontkennen dat er een fase geweest is dat ik er nogal weerstand tegen gevoeld heb.

Een duizendpoot dus met een avonturistische inslag en een sterke behoefte om te verbinden. Daarbij logisch gevormd door het leven en voorzien van een volledig bewustzijn over de verantwoordelijkheid die ieder individu heeft over het creëren van zijn of haar eigen wereld. Mijn wereld is voor mijzelf en met elkaar, vanuit de overtuiging dat hoe mooier ik mijn eigen wereld maak hoe mooier deze ook zal zijn voor voor gelijkgestemden die zich met mij willen verbinden.

Maar dan 2Tinten in 2022

Tussen 2015 en 2022 zit natuurlijk een slordige zeven jaar, een periode dat er enerzijds veel is gebeurd, maar vooral ook heel veel veranderd is. Niet alleen in mijn eigen leven en wereld, maar ook in de wereld die we met z’n allen aan het vormgeven zijn. Juist nu er veel onzeker lijkt en we mogelijk voor nogal wat transities staan, biedt de huidige tijd vooral een schat aan mogelijkheden om zelf de regie te nemen en keuzes te maken die ons in staat stellen om een boel van onze vaste patronen en daaruit voortkomende gedrag te hervormen.

2Tinten Online is één van mijn manieren om een wereld te creëren die voor mij goed is, en waarin ik het beste van mezelf in kan zetten voor de wereld om me heen. Deze inzet hoeft niet te resulteren in enorme financiële rijkdom, het streven naar meer, meer, meer is iets wat ik ergens in mijn proces volledig losgelaten heb. Door in vertrouwen te verbinden met de gedachte “wie goed doet, goed ontmoet” zal er een gezonde balans ontstaan waarin ik mij met een netwerk gelijkgestemden probleemloos door mijn wereld kan navigeren.

Ben je benieuwd naar het de 2Tinten werkwijze? Lees hier hoe het werkt.

Wil je weten voor welke werkzaamheden je mij in kunt zetten? Bekijk hier de diensten.

Heb je vragen, opmerkingen, of wil je een connecten? Neem contact met me op!